Neem contact op: 026 325 16 17 Facebook
Storing melden
CV vuilfilter

CV vuilfilter

Zorg voor een schoon cv systeem!

Nu voor slechts € 195,00

Nu tijdelijk gratis montage tijdens het onderhoud of vervangen van uw cv ketel

 

 

 

 

 

 

Het is een van de belangrijkste oorzaken voor problemen in het verwarmingscircuit: vuil. Roest, magnetiet en andere vuildeeltjes in een verwarmingssysteem kunnen schade veroorzaken aan boilers, leidingen, pompen en cv-ketels. Ook wanneer problemen niet meteen merkbaar worden kan op langere termijn schade ontstaan. De beste oplossing hiervoor is het plaatsen van een vuilfilter.

Wanneer cv-water langdurig ongereinigd door het verwarmingssysteem blijft stromen onstaan vuildeeltjes zoals roest en magnetiet. Dit zijn kleine, fijne vuildeeltjes ter grootte van zandkorrels die de werking van verschillende onderdelen van het systeem kunnen gaan hinderen. Teveel zuurstof in de leidingen werkt dit extra in de hand. Wanneer het water niet regelmatig wordt gereinigd, of op een andere manier is voorzien in het relatief schoon houden van het cv-water, kunnen na verloop van tijd problemen optreden. Dit kan voortijdige uitval zijn van verschillende onderdelen zoals de pomp of de boiler. Ook kan vuilophoping ontstaan in radiatoren en boilers.

Dit leidt ertoe dat de installatie minder onderhoudsuren vereist en een langere levensduur heeft dan systemen zonder filter.