Neem contact op: 026 325 16 17 Facebook
Storing melden
Ventilatie en warmte terugwin systemen

Ventilatie en warmte terugwin systemen

Lestrade service ook voor uw onderhoud van ventilatie en warmte-terugwin units en complete systemen, U kunt bij ons terecht voor het eenmalig reinigen van uw systeem of in een abonnementsvorm waarbij wij eens in de twee jaar de unit reinigen en om de vier jaar het complete systeem reinigen en inregelen. voor het afsluiten van een abonnement klikt u hier of vul ons contactformulier in voor meer informatie.

Foto_mechanisatie_ventilatie

Onderhoud mechanische ventilatie en warmte terugwin systemen.

Uit de diverse onderzoeken is gebleken dat de mechanische ventilatie en warmte terugwinning in een huis binnen twee jaar nog maar een rendement heeft van 50 procent. Door de hoeveelheid stof die in de kanalen en de afzuigunit blijft zitten gaat het rendement snel achteruit. Het stof in de ventilatiekanalen kunnen bacteriën en ziektekiemen door de verontreinigde lucht in het huis worden verspreid. Door die verontreinigde lucht met micro-organismen komen veel allergische reacties en ademhalingsproblemen voor, het is een nu eenmaal broedplaats voor bacteriën.

Regelmatig de mechanische ventilatie of warmte terugwin systeem reinigen kan een hoop van deze problemen voorkomen. Ook kan doordat het rendement van de mechanische ventilatie of warmte terugwinning omlaag gaat er in de badkamer, keuken of toilet vochtproblemen ontstaan zoals schimmel en langdurig vochtig blijven van die ruimtes.

Gevolgen voor de gezondheid

Ventilatie voert de vochtige en vervuilde lucht af. Gebrekkige ventilatie tast de kwaliteit van lucht aan en kan nadelige gevolgen hebben op de gezondheid van de bewoners. Hierbij kun je denken aan de volgende verschijnselen: slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, luchtwegproblemen, verergering van allergieën, etc.

Ventilatieroosters en de afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer moeten regelmatig worden schoongemaakt. De woonhuisventilator dient eens in de 2 jaar  en de ventilatie (aanzuig) kanalen dienen minimaal eenmaal in de 4 jaar vakkundig gereinigd te worden. Alleen op deze manier kan het ventilatiesysteem goed functioneren en bent u gegarandeerd van een gezond leefklimaat!

In veel gevallen worden de problemen veroorzaakt door vervuilde filters die vervangen moeten worden. Het probleem is dat bijna niemand weet wanneer en hoe dit moet gebeuren. Door een onderhoudsabonnement af te sluiten bij lestrade service bent u altijd verzekerd van een goed werkend en energiezuinig systeem.

Abonnement A

éénmaal per 2 jaar onderhoud aan de ventilatie of warmte terugwin unit

éénmaal in de 4 jaar volledige reiniging (aanzuig)kanalen, ventielen en inregelen systeem

eenmaal per 2 jaar standaard vervangen filters (bij warmte terugwin unit)(apart af te rekenen)

Abonnement B

éénmaal per 2 jaar onderhoud aan de ventilatie of warmte terugwin unit

éénmaal in de 4 jaar volledige reiniging kanalen, ventielen en inregelen systeem

eenmaal per 2 jaar (standaard)vervangen filters (bij warmte terugwin unit)(apart af te rekenen)

2 storingen in de unit zonder berekening van arbeidsloon

 

éénmalig reinigen ventilatie of warmte terugwin systeem

onderhoud aan de ventilatie of warmte terugwinunit en (aanzuig)kanalen

inregelen systeem

vervangen filters (bij wtw unit) (apart af te rekenen)

 

Abonnement afsluiten 

Tarieven