Neem contact op: 026 325 16 17 Facebook
Storing melden
Schoorsteen vegen

Schoorsteen vegen

Een schoorsteen laten vegen is belangrijk om minimaal 1 keer per jaar te laten doen. Dit is afhankelijk van uw gebruik, mocht u elke dag de schoorsteen aanhebben dan is het raadzaam om dit 2 keer per jaar uit te voeren.

Een schone schoorsteen is goed voor een hoger rendement, omdat de lucht makkelijk afgevoerd kan worden. Wat voor u en ook voor een verzekeraar belangrijk is dat een schone schoorsteen een schoorsteenbrand kan voorkomen. Een schoorsteen periodiek laten vegen is essentieel voor uw veiligheid, omdat zo schoorsteenbranden voorkomen kunnen worden, maar ook voorkomt dat er schadelijke en dodelijke gassen in uw woonkamer vrijkomen.

Indien uw schoorsteen schoongeveegd wordt door  lestrade Service dan krijgt u een bewijs(werkbon) voor uw verzekering. De verzekeraar zal hier zeker om vragen mocht er toch onverhoopt schade ontstaan.

Een schone schoorsteen zorgt voor een goede trek van de rook en dit voorkomt dat er vuile en schadelijke gassen in de woonkamer terecht komen. Ook zal er een goede hoeveelheid zuurstof kunnen aangevoerd worden voor een betere verbranding als de schoorsteen schoon is.

U kunt zelf zien wanneer uw schoorsteen een onderhoudsbeurt nodig heeft aan de volgende kleuren van de rook die uit de schoorsteen komt;

  •  Witte rook- een teken van goede verbranding, uw schoorsteen is mooi schoon
  • Donkergrijze rook – geeft aan dat de verbranding niet volledig is en de schoorsteen vervuild is
  • Zwarte en dikke vette rook – wijst op een hoog roetgehalte in uw schoorsteen en moet dus zo snel mogelijk gereinigd worden

Vogels en andere dieren nestelen zich ook regelmatig in een schoorsteen en bij het regelmatig vegen wordt dit ook in de gaten gehouden.  Als u vermoedt dat er dieren in uw schoorsteen zitten, laat dan altijd lestrade Service langs komen voor een inspectie, om zo problemen te voorkomen.

bij lestrade Service  kunt u éénmalig uw schoorsteen laten vegen maar ook in abonnementsvorm zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeft

Klik hier voor de aanvraag/tarieven om de schoorsteen te laten vegen