Neem contact op: 026 325 16 17 Facebook
Storing melden
CV installatie Reinigen/spoelen

CV installatie Reinigen/spoelen

Wist u dat een schoon cv systeem u tot 15% aan energie kan besparen?

 

Door uw cv installatie te reinigen verwijderen wij magnetiet, kalk en los zwevende ijzerdeeltjes die het rendement verlagen en er voor zorgen dat het systeem zorgt voor verhoogde kans op storingen.

 

 

 

 

 

 

 

Vervuiling in uw cv systeem zorgt er voor dat de wisselaar van uw cv toestel en de diameter van de  leidingen beperkt worden waardoor de doorstroming gestagneerd wordt en er een slechtere warmteoverdracht aanwezig is waardoor er meer energie benodigd is om het systeem op temperatuur te krijgen.

Moderne CV-ketels hebben een modulerende pomp of een Energiezuinige A label pomp in uw vloerverwarmingssysteem waardoor het reinigen van uw cv systeem nog belangrijker wordt!

Door vervuiling in de wisselaar van uw cv ketel gaat uw cv ketel harder werken om aan de warmtevraag te kunnen voldoen, met als gevolg een hogere gasrekening.

Hydraulische delen in uw cv ketel zoals b.v. de driewegklep waar vuil gaat ophopen zullen sneller defect raken met als gevolg gen verwarming of een koude douche.

Het reinigen van een cv installatie is een werk voor een vakman, wij gebruiken een (spoel)pomp en voegen speciaal milieu vriendelijk biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel toe die door ketelfabrikanten goedgekeurd zijn en spoelen het complete systeem door. Na het reinigen voegen wij een vloeistof toe die de installatie beschermd en zorgt voor een betere warmteoverdracht.

Het doorspoelen van het cv systeem met alleen water vergroten de problemen alleen maar.

Het CV systeem reinigen is zeker noodzakelijk bij installatie van een nieuwe CV ketel. U voldoet dan volledig aan de garantie-eisen die de fabrikant hanteert.